Please update your Flash Player to view content.

Gastronomia

 


Technik organizacji usług gastronomicznych planuje produkcję i ustala asortyment potraw, dokonuje oceny jakości półproduktów i wyrobów gotowych, potraw i napojów, pod kątem ich zgodności z przepisami kulinarnymi.


Nadzoruje przebieg procesów technologicznych zgodnie z normami, obowiązującymi recepturami i wymogami sanitarnymi, prowadzi dokumentację dotyczącą rozliczeń produkcji gastronomicznej i kalkulację, obsługuje maszyny i urządzenia gastronomiczne, organizuje i nadzoruje obsługę konsumentów, pracę magazynu oraz organizuje i nadzoruje proces produkcyjny, często prowadzi własną placówkę gastronomiczną.

 

Perspektywy pracy:


Na rynku jest coraz więcej pracy dla specjalistów od żywienia.
Zdrowe odżywianie jest modne.


Coraz więcej osób chce mieć ładną sylwetkę i cieszyć się dobrym zdrowiem.


Będziesz mógł pracować w firmach cateringowych, restauracjach, hotelach, własnej firmie świadczącej usługi gastronomiczne.